@träning

Just nu sitter jag i lastbilen på väg mot Fia för att hoppträna Storm!

Baggis får vila idag eftersom att jag är borta hela kvällen.

Skriver mer senare. Puuusssen!


Dejt med Ketchup!

Just nu sitter jag med Ketchup i håret, myyyyyyys. Hoppas på att det ska hjälpa ännu mer andra gången! Det kan inte bli värre i alla fall, så det känns bra ;)

Sen efter det ska jag ha hårinpackning i håret i 15 minuter sen efter det är det dags för något annat. En balsam sak som ska värka i 10 minuter. Det här kommer ta heeeela kvällen!

Nej nu ska jag sätta mig vid soffan och chilla med min ketchup.

Puss och hej.




Markarbete med Baggis

Baggis fick gå ett ordentligt markarbetspass i paddoken idag.

Red henne över galoppbommar, gjorde många halter och ökningar för att känna att hon lyssnade på mig. I början va hon ganska stark och galen. Hon hoppade omkring och bockade som en koooo! Knas hest! Men efter ett tag när hon hade fått ut sin energi så började hon gå riktigt bra. Då jobbade hon under och kom ner avslappnat. Jag har det fortfarande lite svårt att svänga henne, men det börjar bli bättre ;)

Nu har jag fått bättre koll på henne, så det börjar alltså bli bättre!


Måndag

Nu ska jag snart soooova, är trött!

Dagen har i alla fall varit helt okej för att vara måndag! Det började som vanligt med skola slutade vid halv 4. Sen har jag varit med Amanda hela kvällen. Hon red Storm och jag Baggis, det är verkligen super att få lite hjälp på veckorna!

Sen har jag även duschat i KETCHUP, myyyyys! Det tar tydligen bort det gröna, mamma ringde till frisören och de sa att jag skulle använda ketchup och det hjälpte faktiskt, en stor del av det gröna försvann, så ketchup rekommenderar jag till er med grönt hår ;)

Nej nu ska jag sova, godnatt!


Hemma

Nu har vi kommit hem från stockholm och globen. Dagen har varit grym!
Vi åkte vid 6 i morse, så jag är rätt trött nu!
Men i alla fall. Vi började med att kolla på olika hoppningar och hästarna va mega fina. Jag säger inte nej till att få någon av de hästarna ;)
Sen efter allt gick vi på messan, och det va fuuuullt med folk!
Beställde i alla fall ett brunt ländtäcke med guld kant. (bild kommer sen när jag har fått hem det) broderade även mitt namn. Prövade även ett antal kavajer för att jag vill ha en röd kavaj. Vet bara inte vilken, det finns såååå många fina. Menmen en röd kavaj SKA jag i alla fall ha!
Hela dagen har varit bäst, men nu ska jag sova.
Puss och hej.
Ganska suddig bild, men bättre än ingen! (bild från idag)

I Globen

Nu sitter jag någonstans i Globen och kollar på tävlingarna, sen blir det shopping för fuuuuullt kan jag lova!


Globen på G!

Imorgon åker vi mot huvudstaden för att gå på stockholm horse show - TILL GLOBEN!



Från blond till grön.

Jag måste tacka min käraste pappa för att han har bytt alla rören till varmvattnet. I början va det så mycket järn i det och självklart sa han inget och jag duschade. Hade silver shampoo men inte hjälpe det, nejnej!

Så efter någon gång ändrades mitt hår från blond till grön. Nu blir det frisören i veckan så att det gröna kan ryyyyyka bort! Det känns inte som att jag vill ha grönt hår. Eller? ;)
Typ så här är mitt hår nu, ÄLSKAR DET :DDDDDD

If he wants you - he will say it

Kvällen igår va grym!
Mycket prat och skratt med fint folk, så nu känner jag mig lite smått trött...
Sov även hos Patricia eftersom att det blev rätt sent igår.
Tack för kvällen alla!
Bästa vän <3

Dansaaa

Just nu väntar jag på att idrottssalen ska bli ledig, sen är det dans dags med Ebba och Isabella! Bäst är vi ;) Slutar tidigt idag och då följer Jessica med mig hem. Sen åker vi till Patricia ikväll och fixar oss för kvällen då vi ska på nattinnebandy med finfint folk! Skriver mer senare, pussen!

When someone hurts you, cry a river, build a bridge and get over it.


Träning med Storm.

Träningen på Storm igår gick super. I början va han ganska stark och lite dragig med efter ett tag så slappnade han av och blev mycket mjukare.
Vi hoppade först en serie med bommar till ett kryss, ett galoppsprång till ett till litet kryss. Sen två bommar till ett plank till en oxer och sist ett räcke. (om ni fattar hur jag menar, kunde ha gjort en bild, men aa ni förstår nog!)
Sen red vi över 5 galoppbommar och fyra galoppsprång fram till ett plank. Den övningen va riktigt bra, för då fick man till en bra känsla hela vägen. Och det blev tydligt ifall hästarna drog iväg.
Storm skötte sig under hela träningen även om han va lite stark, men det va länge sen jag hoppade honom senast så han blev nog såååhäääär glad! ;)

Träning nästa!

Just nu sitter jag i lastbilen påväg mot Fia för att träna med Storm. Baggis vilar även idag, eftersom att hon har blivit av med en tand! Skriver mer senare. Pussen!

Allt som från början va en dröm, blev snabbt till en mardröm.

Nu sitter jag i köket och dricker varm oboy, älskart!

Red i alla fall bara Storm idag. Baggis blev av med sin vargtand igår så hon vilade igår och även idag!
Storm fick gå ganska länge i skogen, ca 50 minuter. Han va pigg och glad som vanligt.

Imorgon är det träning med Storm hemma hos Fia. Han har inte hoppat på ett bra tag så han blir nog megasuperduper glad :D



Lite smått gullig bild från igår när hon sov efter att ha blivit av med sin tand. Hihi sooeeet hest!

Möööörkt!

Just nu sitter jag i bussen och väntar på att komma hem, man ser ju sååååå mycket var man är osv! Skriver mer senare för nu orkar jag inte!

Söndag

Nu sitter jag här och är typ såååååhääääär taggad inför skola imorgon. ELLER INTE!

Helgen går verkligen fort, för fort!
Menmen, helgen har varit rätt bra ändå!
Seriös bild från sommaren osv!

nothing can stop us now.


Lördag ----> HELG

Just nu sitter jag i soffan och är såååhäääär hungrig! Väntar på maten!

Red i alla fall båda hästarna idag. Baggis fick gå ett ordentligt ridpass i paddoken. Red över mycket bommar och gjorde många halter, ökningar osv. Hon kändes riktigt bra idag!
Storm red jag i skogen ganska länge. Och vi fick några hundar efter oss ;) Det är ju jakt nu och så kommer det 2 hundar och typ flyger på honom, stackarn! Men vi fick även se ett dött rådjur på vägen. Myyyyyyyys!
Nu är maten snart klar, så nu ska jag äta!
Puss och hej.

Fredag

Fredags mys med Patricia, underbart! Just nu sitter vi och tjoooockar i oss godis!

Red Storm i paddoken idag. Red över mycket bommar för att få honom mjukare. Hoppade även lite studs. I början så va han ganska stark men efter ett tag så slappnade han av och jobbade på riktigt ordentligt.
Baggis fick vila idag, eftersom att hon har gått mycket i veckan så kunde hon behöva det!

Med Patricia

Sämst uppdatering igår, jag vet! Men jag hade fullt upp med att rida igår kväll och plugga.. Menmen, just nu är jag på väg till stallet med Patricia. Skriver mer senare, pussen!

Träning med Baggis

Träningen gick suuuuper!
Vi hoppade olika bågar för att känna att hästarna lyssnade på oss och för att ha med sig hästarna hela vägen fram till hindret. Sen hoppade vi ett litet räcke och 5 galoppsprång till en kompination och sen 4 galoppsprång till ett litet räcke.

Baggis va taggad. Idag fick jag henne mer med mig och jag fick tillbaka henne bättre. För att vara andra träningen så är jag riktigt nöjd! Hon är ju inte så stark ännu (vilket jag har sagt) men nu har jag fått fram en bättre galopp i henne, så vi kämpar vidare!



Finfin bild på det vi hoppade, hoppas att ni ser vad det ska föreställa iallafall ;)

Träning

Sitter just nu i lastbilen mot Fia för att träna med stora hästen! Skriver mer senare, pussen!

Tisdag

Första dagen för mig i skolan den här veckan eftersom att jag va ledig igår och dagen har varit precis som vanligt, först skolan till halv 4!

Red Storm med Ida när jag kom hem. Hon red Fille och jag red Storm. Vi tog en sväng i skogen och man kan ju säga att det va gaaaanska mörkt, så det fick bli pannlampa!
Storm är ganska känslig när det gäller hans rygg, han vill inte ha något som ska vara annorlunda, utan allt ska vara som vanligt. Men nu har han en ny sadel och det gillas nog inte så där super mycket. Fjant ponny <3 Men han vänjer sig efter ett tag för den här sadeln sitter perfekt på honom (den är dessutom super skön)

Baggis fick vila idag, för imorgon ska jag åka hem till Fia och träna med henne.

Nej nu ska jag äta lite och sen sova, är trött!

Pussen!






Shopping @ Charlies

Dagen har varit riktigt bra. Hittade mycket fint!

  • Dyon working collection träns + matchande dyon tyglar
  • Verdus Carbon Gel benskydd-bruna
  • Prestige Meredith sadel + sadelgjord och fårskinnspadd
  • Soft up stigläder-bruna
  • Grönt blingbling pannband, sadelsmörja, bogskydd, hästgodis och lite annat smått och gott ;)

  • Tack mamma och pappa!


    Nu kommer hästarna verkligen bli fina på tävlingsbanorna med all ny utrustning!






    Till min sponsor

    Nu sitter jag i lastbilen med båda hästarna på väg mot charlies för att prova ut sadel till Storm och även till Baggis. Sen ska saker till Baggis köpas (träns, skydd osv.) Innan vi åkte så red jag både Storm och Baggis i skogen så att de fick röra på sig lite! Bilder på allt kommer senare. Pussen!

    ridpass 2 och 3

    Storm gick bra idag och jag red honom i paddoken.
    I början va han väldigt pigg och lite smått dryg, men senare efter många halter och ökningar så blev han mycket bättre. Gjorde många små volter, avsaktningar och red honom över travbommar.
    Han kändes riktigt bra efter ett tag, mot slutet då gick han sååå avslappnat och då jobbade han under med bakbenen riktigt ordentligt, duktiga heeest!



    Red även min systers häst idag (Fille) bara för att hon är smaaart och får hjärnskakning, duktigt!
    Menmen, honom red jag i skogen och han va lite smått galen/pigg osv ;) 


    Stallet igen

    Nu har jag precis ätit lite och nu ska jag gå ner till stallet igen för att rida Storm och Fille. 

    Baggis red jag i paddoken och hon gick bra. Ja har det fortfarande rätt svårt att få med mig henne vissa gånger, eftersom att hon är liiite större än vad Storm är så krävs rätt mycket ben för att få runt henne ;) Men jag känner att det blir bättre och bättre. Nu får jag henne bättre tillbaka och det känns inte lika stort som det gjorde i början. 
    Idag gjorde jag mycket halter och ökningar för att känna att jag verkligen hade henne med mig. Red även över trav bommar. Mot slutet så blev hon helt slut, hjärtat <3 
    Hon är inte så stark ännu vilket gör att hon blir trött ganska fort. Menmen, vi tränar på och snart så kommer hon bli starkare, det tar tid, men vi lär oss!



     

    Duktig häst, duktig liten tjej

    Igår var det kass uppdatering!
    Men jag hade ingen större lust att blogga senare igår bara för att jag va på natt fotboll med fina vänner. Kvällen va bäst!
    Åkte ju till åtvidaberg och kollade på Ollie och Hanna när de tävlade igår och jag måste bara säga att de va sååå duktiga så de vann den första klassen, blir så glad när jag får se att Hanna tycker om Ollie.

     

    Hanna och Ollie


    Träffa Olliiiiee

    Nu ska jag snart åka till Åtvidaberg och kolla när Ollie tävlar med sin nya lilla ryttare. Undeeeerbart att äntligen få träffa honom igen!




    Fredag

    Nu sitter jag i soffan med en feeeet godis skål + idol. Älska fredagar <3

    Idag fick båda hästarna gå länge i skogen och fy så kallt det va!
    Jag började rida Storm med Frida. Det blev mycket prat och skratt! Storm blev glaaad över att få springa av sig lite i skogen.
    Sen red jag Baggis i skogen med Ida. Även då blev det mycket prat och skratt osv. Det blir mörkt så fort nu när vi har ställt om klockan, så man ser inte så mycket om man säger så. Vi fick gissa oss fram och hoppas på att komma rätt ;) Även Baggis blev glad över att få leka i skogen.

    Nu ska jag se vidare på idol, HEJJJJAAA MOA!


    Väntar på buss

    Nu väntar jag på att bussen ska komma så att jag snart kan åka hem! Sen ska jag direkt gå ut till stallet och rida båda heeestarna. Skriver mer senare, pussen!

    Someone like you


    Träning med Baggis

    Nu är första träningen för mig på storhäst avklarad, för att vara första träningen med Baggis så är jag grymt nöjd. Hon lekte runt där inne och tyckte att det va roligt, hon va pigg men samtidigt så lyssnade hon bra på mina hjälper. Hon väntade innan hindrena och bockade bara ett par gånger ;) Bus häst <3

    Filmen är bara ifrån början av träningen pga att kameran dog efter ett tag, aja bättre med en liten film än ingen film alls!


    Träning igen

    Nu sitter jag i lastbilen för att träna igen ;) Idag ska jag träna för Fia med Baggis för första gången! Jag tog med filmkameran också så mamma får filma bara för att hon är så bra på det! Så film kommer sen. Pussen!

    Svante-träning

    Träningen för Svante va riktigt bra. Super bra, verkligen!
    Han va väldigt noga med att vi skulle utnyttja ridhusets väggar och att man hade en bra grund galopp. Han va väldigt mycket på och han förklarade väldigt bra.
    Jag fick bra tips och nu har jag fått en läääxa. Jag är ofta för tidig med att räta upp mig över hindret och då tappar Storm lätt ett bakben och så river han.
    Så nu ska jag tänka på att följa honom och att jag väntar tills hoppet är klart. Jag ska alltså tänka på att vara mer följsam med Storm!
    Vi hoppade olika hinder på bågar och vi hoppade b.la en oxer  som stod direkt efter en kort sida så att man hade en bra galopp genom svängen så att man bara kunde "sitta" sista biten.
    Storm kändes taaaaggad som vanligt!


    I skolan

    Nu sitter jag i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Slutar vid halv 4 idag, sen när vi kommer hem så ska jag direkt gå ut till stallet för att sen åka till träningen! Skriver mer senare. Pussen!

    Träning

    Imorgon är det träning med Storm för Svante Johansson.


    Svar på fråga.

    Jag fick en fråga om jag är sponsrad utav charlies och ja det är jag!


    Resultat söndag

    Igår hade jag verkligen ingen ork till att blogga. Men jag hoppas att ni klarar er!
    Bättre sent än aldrig, eller hur?

    Hoppade finalen igår och han va sååå grym. Det va 14 språng totalt. Vi började riktigt bra, 1-7. Då va han riktigt hög och fin. Jag fick med honom jätte bra och han lyssnade så bra. Den känslan ska räcka hela banan nästa gång <3
    Sen fick jag inte med mig honom ordentligt till 8an. (ett räcke) jag skulle ha tagit en stor halvhalt i svängen för att sedan bara sitta sista stunden. Meeeen det gjorde jag inte. Så då blev allt pannkaaaka och han petade räcket med bakbenen.
    Sen va han exakt lika fin som innan 9-11c. (trekombinationen) trekombinationen va räcke,räcke,räcke. Allt i räcken alltså. Och det är verkligen inte det bästa för mig och Storm. Han blev piggare ju närmare han kom fram till kombinationen. Han va hög över a och b. Sen drog han på och jag tappade benen och då fick han inte med sig bakbenen. Så då petade vi ut ur den kombinationen.
    Det blev alltså 8 fel. Men det va sjukt många språng och de där peten va riktigt onödliga!
    Menmen, jag vet vad jag gjorde för fel. Och det här är ju för att lära sig, det är ju utav misstagen vi lär oss, eller hur?

    Jag är nöjd över helgen, Storm har varit fin och vi har haft en riktigt bra känsla hela helgen, nästa gång räcker det hela vägen. Hästen har iallafall varit riktigt duktig!




    Resultat lördag

    Hoppade en L:A +5 idag, (A0A) och storm va såååå fin. Vi fick till riktigt bra vägar och han va hög och riktigt duktig. Men sen lyckades vi självklart att peta 9an (ett räcke) han hoppade sjukt stort på 8an och då skulle jag ha tagit tillbaka honom, men det gjorde jag inte, kluuumpigt. Så då blev han för lång och då föll bommen. Men han har varit super även idag! Hästen har varit grym verkligen, så vi kom med till finalen som går imorgon, den går i MSV B. Nu taaaggar vi om inför morgondagens klass!

    Resultat, fredag

    Hoppade en L:A även idag och hästen va sååå fin! Grunden va verkligen perfekt! Han va hög och lyssnade verkligen bra. Sen i omhoppningen så petade vi ett räcke. (nummer 10) men det va mitt fel! Jag skulle ha hållit ut mer så att han blev tillräckligt rak. Men Storm har varit grym !

    _

    Elin jag tkr verklligen du borde ha den svarta ;)
    Men byter till den rosa om du mkt hellre vill ha den :)

    Vad tkr ni om bloggens utseende nu? (kolla även www.eelinggustafsson.blogg.se/rosa och säg vilken ni tkr är finast)

    /Amanda

    Resultat, torsdag

    Nu är dagens klass klar och hästen va så fin! Allt blev perfekt och han va riktigt hög. Jag hade ett beslut och red med ett ordentligt tryck under hela banan så att han hade ett ordentligt "stamp" i bakbenen.
    Det va en a0a med 11 språng. Petade 7an (ett räcke) då vi kom lite snett och då fick jag honom inte rak. Men resten av banan va såååååå bra! Hade vi inte petat det där, vilket va sjukt onödigt eftersom att vi annars hade kommit 4a med vår tid. Men huvudsaken är att vi hade en bra känsla!

    Imorgon hoppar vi en till L:A och nu taggar vi om för att hoppas på en finfin runda.

    Skriver mer imorgon!

    Pussen.

    Tävling @Borås

    Just nu sitter jag i lastbilen någonstans på vägen. Haha jag vet inte var vi är menmen ;)
    Storm står där bak i lastbilen och taggar!

    Idag hoppar vi en L:A (1m)
    Skriver senare hur det går!



    Bild från Gåååtland!


    Tävlings helg på G

    Nu står Storm där nere i stallet. Han har finfina knoppar, han är ny duschad osvosv.. + att han är sååå häääär taggad!

    Vi åker runt 9-tiden imorgon eftersom att vi har 4 timmar dit.

    Nu taggar vi och har det bääääst!





    Fullt upp

    Hej alla glaaada :D
    Har haft fullt upp idag med att rida båda hästarna ordentligt och fixa inför imorgon!

    Storm fick gå i skogen, han vilade igår så därför behövde han ett ordentligt ridpadd i paddoken idag. Red många små volter för att känna att jag fick med honom, gjorde även många halter, ökningar, minskningar osv. I början va han pigg och lite smått dryg med efter en stund då jobbade han på riktigt fint!



    Baggis fick gå i skogen. Red henne ca 55 minuter och hon blev glad över att få springa i skogen idag. Hon vilar hela helgen då vi är borta så därför fick hon gå ganska länge.
    Gjorde mycket halter även på henne.



     
    Det är mycket som måste fixas eftersom att vi ska vara borta torsdag-söndag. Det kommer bli en grym helg i Borås med fint folk! Snart ska jag gå ner till stallet igen för att tvätta Storm, knoppa plutten och packa in allt i lastbilen.

    Joooobbajooobba. 

     


    För mig är du perfekt


    ---> stallet

    Nu ska jag äta lite, sen ut till stallet och rida Baggis i skogen.

    Pussen!


    RSS 2.0