*


Hoppträning ännu en gång

Nu åker jag hem till Fia för att hoppträna, andra gången den här veckan. Men idag är det träning med ponnyn som gäller!

Imorgon kommer ett inlägg om både träningen med Baggis och dagens träning med Storm. Jag har haft fullt upp så därför har uppdateringen varit lite på botten.


Hoppträning med Bagatell

Ikväll är det hoppträning med den stora hästen som gäller!



*


Film från tävlingen


Tävlingsdebut med Bagatell

Nu är tävlingsdebuten med Baggis gjord och det kunde inte ha gått mycket bättre!

Vi hoppade en 1meter, på framridningen va hon riktigt taggad, bockade och hoppade omkring. Haha!
Sen när vi kom in på banan kändes hon riktigt fin, hon var avslappnad och inte alls nervös eller busig. Allt flöt på i rytm och jag fick med hennes yttersida vilket jag har haft lite problem med tidigare.

Det blev en felfri både grund och omhoppning, ingen placering. Men det red vi verkligen inte för. Vi tog fina vägar så att det skulle bli så bra som möjligt och det blev det verkligen.

Jag är riktigt nöjd över både mig och Bagatell idag, vi gjorde det bästa vi kunde och hon va superduper fin!

PERFEKT DEBUT HELT ENKELT!






fiiinaa häst <3

Nu är allt färdigt inför imorgon

Baggis är klar för tävling. Knopparna sitter på och hon är fin, så som det ska vara.
Nu är vi riktigt laddade inför tävlingsdebuten!


På väg hem

Sitter i lastbilen på väg hem från tävling nu, efteranmälde mig och storm till en MSV:B i morse. Han va super fin verkligen!! Men jag red inte som jag ska i början av banan och då håller inte storm koll på sina ben. Så vi samlade på oss 8fel i början av banan men sen kom jag till ridning och då satt allt perfekt! Avslutade rundan på bästa sätt och med en bra känsla!


*

1 thing
2 do
3 words
4 you
I love you


Dagens ridpass

Jag red Storm ett pass i paddoken idag. Underlaget i paddoken är perfekt nu. Så hästarna kan ridas lite mer ordentligt vilket är riktigt skönt!

Storm gick iallafall super idag. Han va riktigt avslappnad och jobbade på bra. Fina häst <3

Patricia va även duktig och tog en hel del bilder, så här kommer lite biiilds!





*


@ridhuset

Nu är den stora hästen klar för att åka till ridhuset!


Inplanerade tävlingar

Nu har jag planerat lite tävlingar med Storm!

Mars

Jönköping den 3e, första elit omgången.

Mantorp den 17de.

Västervik den 24de, andra elit omgången.

April

Meeting i Ljungby, 13-15de.

Vaggeryd den 28de.

Maj

Ridklubben Udden den 5e, sista elit omgången.

Flyinge Future Cup, 11-13de.

Heda den 27de.




Just nu


Munsboro Storm <3

I love you 2day
I love you 2morrow
Put it together, I love you 4ever




Tävlingsdebut-Bagatell

På söndag är det dags för tävlingsdebuten med Baggis i Ekenryttarna.

Det ska bli riktigt kul att se hur hon är på tävling. Hon har varit super fin på träningarna så det känns som att vi är redo att göra våran tävlingsdebut nu!

Vi hoppar bara en 1meter.


Att förlåta någon som har sårat är som att låta personen såra dig igen


Dagens ridpass med Bagatell

Dagen har spenderats i åtvidabergs ridhus för ett ridpass med stora hästen.

Jag började med att göra mycket halter för att känna att hon lyssnade på mig. Därefter hoppade jag en hel del. Galet så fin hästen va! Hon hoppade fint och hon lyssnade på mig riktigt bra.

Jag är super nöjd med henne. Hon har utvecklats något enormt och börjar bli en fin häst nu!

Ida har även filmat. Så film kommer imorgon då jag har tid.



Bild från igår.

Min fina





Foto dags

Drar ut till stallet och fotar i snön med Storm.

Så förbered er på en bildbomb ikväll!




Vilken dag

Denna helg blev inte alls som planerat. Jag skulle spendera min helg i Vetlanda med alla fina vänner, men det blev inte så.

Vi kom fram till tävlinsplatsen och skulle veterinärbesikta hästarna, men då upptäckte vi att vaccinationen gick ut i tisdags. Så vi kunde inte göra något åt det, utan det var bara att gilla läget och åka 3 timmar hem igen.

Jag och Storm har laddat inför detta meeting under en lång tid och så blev det så här. Det var riktigt dumt av oss, att vi inte tänkte på att den skulle gå ut. Vi var helt säkra på att ponnyerna vaccinerades i Augusti men det var storhästarna som vaccinerades då. Dålig koll helt enkelt!

Vi kommer verkligen inte göra om detta, vi lärde oss något nytt av denna resa. Självklart blev jag riktigt besviken, men det är bara att ladda om!




Tävling @Vetlanda

Jag har börjat morgonen med att fixa allt i stallet. Därefter har allt packats in i lastbilen, så nu är allt klart. Det är bara hästen kvar att fixa!

Snart ska jag ner till stallet ännu en gång men nu för att fixa Storm, sen rullar vi mot VETLANDA!

Fasen så taggade vi är, önska oss ett lycka till och håll tummarna för oss :)

 

image description


Gårdagens träning med Bagatell

Igår var jag och tränade med Baggis hemma hos Fia som jag redan har sagt!

Faassseeeeen så fin hästen var! Allt har blivit så bra. Vi har lärt känna varandra mycket bättre, så det är stor utveckling på en kort tid. Igår var den bästa träningen som vi har gjort. Hon hoppade fina och riktigt luftiga språng och hon lyssnade på mig. Min fina stora häst <3

Vi tränade olika linjer med ett antal galoppsprång mellan varje, vi hoppade även på volt över ett räcke och en oxer för att känna att vi hade koll på hästarna. I början fick jag inte riktigt med ytter, men efter ett tag så gick hon klockrent.

Vi avslutade ridpasset med att hoppa en bana. Då kändes allt riktigt bra, hon hoppade super bra under hela banan.

Nu är jag riktigt sugen på att komma ut på tävlingsbanorna med henne eftersom att hon känns på hugget!


Onsdag

I eftermiddag åker jag hem till Fia, då är det träning med stora hästen som gäller.

Storm vilar idag, jag nämde det igår. Eftersom att jag är borta hela kvällen så passar det riktigt bra att han får vila även idag. Sen ska han ridas innan helgen, vi åker till Vetlanda redan nu på fredag. Så det är inte långt kvar, både Storm och jag har börjat ladda!

 

Glöm aldrig den som en gång har fått dig att le


Tisdagens ridpass

Storm vilade idag eftersom att ha ska tävla hela helgen! Så han vilar både idag och imorgon.

Baggis red jag ca 50 minuter i skogen. Jag började passet med att värma upp henne för att sedan klättra upp för en lång backe några gånger. Det är något som hon verkligen behöver, så att hon får arbeta ordentligt och bygga muskler! Hon jobbade på riktigt bra även om hon tyckte att det va lite jobbigt. Duktig tjej <3
Efter klättringen så red jag henne en stund i skogen. Hon gick bra idag, men hon va ganska pigg och lite galen som vanligt.


Film från tävlingen

Film från L:A rundan i Södertälje.

Min fina <3



Tävling @södertälje

Gårdagens tävling, som även var den första för året är nu gjord. Hästen kändes super fin!

L:A(1m)- Felfri runda och en 3e placering.

Det va en bana med 11 språng som kändes helt okej, dock va den ganska rörig så man blev lite "vimsig", haha! Men iallafall. Storm va riktigt pigg till denna klass. Vi kom in på banan och han kändes hur taggad som helst.
Hela banan gick och han kändes super. Han va fin och hög under hela banan, jag fick till svängarna så som jag ville och han lyssnade riktigt bra. Hela rundan kändes grymt bra och det flöt på i rytm. Denna felfria runda räckte till en 3e plats, så jag kan inte vara annat än nöjd över hästen!

MSV B(110cm)- 8 fel.

Denna klass bestod av en grund på 1-8c och därefter var det omhoppning. Även till denna klass va hästen pigg och glad. Super taggad var han också! När jag kom på 1an så fick jag inte upp trycket som jag behöver, så då tänkte jag att jag tar upp trycket mellan 1an och 2an som va ett räcke så blir det bra. Men då tog jag aldrig tillbaka honom innan 2an så att jag kunde få ihop honom, så då blev det fel där. Missförstånd för min del! Därefter flöt hela banan på i en bra rytm och Storm hoppade grymt, sjukt fint. Sen kommer vi till slutet på banan som va en trekombination som bestod av räcke, oxer, räcke med två galoppsprång mellan varje. Men inte tyckte vi att man ska ta två galoppsprång utan vi tar ett galoppsprång. Så då blev det ett ner inne i trekombinationen. Hihi, knas! Ett galoppsprång är bättre, haha!
Även om det blev 8 fel i denna klass så är jag nöjd. Felen va mitt fel, hästen har hoppat grymt under båda klasserna!

Nu efter denna tävling så är vi superdupermega laddade inför tävlingen i Vetlanda som är nu till helgen, där ska jag och Storm på lördagen hoppa en MSV A (120cm) Allt känns toppen, så det här blir bra!!





Mot Södertälje

Nu rullar vi mot årets första tävling. Både hästen och ryttaren är taggade!


Tävling på G

Nu är allt packat och hästen står nere i stallet helt fixad inför imorgon då det är dags för årets första tävling med Storm.

Tävlingen är i Södertälje, så det blir en stund i lastbilen på morgonen för min del! Tävlar två klasser, L:A (1meter) och MSV:B (110cm) önska oss lycka till!

Ida är även med imorgon för att ta en hel del bilder, så förbered er på en bildbomb!


Ända gången jag tänker backa, är när jag tar sats


Mot Linköping

Åker just nu till stan, tillbringar dagen där med Patricia för shopping!


Träning med Storm

Jag har inte haft tid att skriva något om träningen så det kommer nu!

Jag tränade hemma hos Fia med Storm i onsdags. Vi började ridpasset med att trava över en serie där det var hjälpbommar mellan varje. I början blev han lite spänd och undrade hur han skulle göra då det blev ganska långt mellan första. Men efter ett tag då traven var igång hoppade han fint!

Därefter hoppade vi en tvåkombination och en trekombination. Även här hade vi hjälpbommar för att lättare komma in i rytmen. Han förstod precis hur man skulle göra och tvåkombinationen va klockren. Fin häst!
Han har alltid velat hoppa mer åt höger och det gjorde han vid trekombinationen den första gången. Så jag ledde inåt i språnget för att visa tydligt var han ska och inte ska hoppa! Då hoppade han i mitten och hela kombinationen flöt på.

I slutet av ridpasset satte vi ihop allt till en mindre bana och då hoppade han kan jag lova. Han förstod att man hoppar i mitten och han va super luftig i sprången. Han har blivt så mycket finare nu. Förut fick jag inte upp honom så som jag får nu. Han är inte ens i närheten av hindrena. Så vi kan inte vara annat än tagggggaaadde inför tävlingen som faktiskt är nu i helgen. Skriver mer om det senare.


Torsdag

Sitter just nu i bilen på väg hem från skolan. Är ganska trött nu, jag har haft nationellt prov i 3 timmar och det tar på krafterna! När jag kommer hem ska jag i alla fall rida hästarna och det är mycket plugg som ska göras!

Jag tränade hemma hos Fia igår. Skriver allt om det senare ikväll.


*


You know my name, not my story

Försöker bli frisk, men kroppen vill inte. Har feber idag, så jag missade nationellaprovet och det känns inte alls bra.

Nu ska jag tjocka i mig en nybakad kaka, mamma va snäll och bakade. Helt okej ändå!


*


Måndag

Jag är fortfarande sjuk, har feber idag vilket inte alls känns bra Jag skulle verkligen behöva gå till skolan imorgon. Vi har matte prov idag som jag missar eftersom att jag är sjuk, vi nationella prov imorgon, nationella prov igen på torsdag och tyska prov på fredag. Jag har inte tid att vara sjuk den här veckan!

Jag vill rida också, jag måste rida! Haha ja, jag har mycket att göra. Men inte kan jag göra något av det ;)

En vecka med otur alltså!


Jag saknar min fina vän på bilden också! Gammal bild, jag vet. Heeeeh!

Tankar angående tävling

På tävlingsbanorna tävlar jag mot mig själv. Jag gör mitt bästa och ser hur långt det räcker.

Det viktigaste för mig är att jag är nöjd med mitt resultat. För det är erfarenhet och tävlingsrundor som utvecklar en själv som ryttare.
Man kan inte göra mer än sitt bästa. Vissa gånger får man både perfekta rundor och placeringar. Det är det absolut bästa. Att komma ut från banan med en så otroligt avslappnat känsla och känna att jag gjorde det, jag slog mig själv. Då känns allt så bra! Jag tror att ni har en liknande tanke och att ni tävlar mot er själva?

Gör ditt bästa, mer än så kan du inte göra.


Om jag kunde skulle jag ta tillbaka varje sekund


År 2012

Jag tänker just nu på hur taggad jag är inför den nya tävlingssäsongen, den tanken får mig att må så mycket bättre nu när jag är sjuk. Jag kan inte säga mer än att jag är sååååååå taggad!

Första tävlingen för mig och Storm är nu anmäld och det är Februarihoppet, Vetlandaortens Ryttarförening. Ett meeting fredag-söndag den 17-19 Februari. Dock har jag inte bestämt vad jag vill ännu. Just nu har jag ändrat mig. Så min tanke är att rida msv b (110cm) på fredagen, msv a (120cm) på lördagen och en till msv a (120cm) på söndagen. Men vi får se var min tanke slutar! Hur som helst så är tävlingen anmäld.



Jag har inte planerat in någon tävling för mig och Bagatell ännu. Vi har inget panik att komma ut på tävlingsbanorna utan vi tar det lugnt och väntar ett tag till. Hon har blivit så mycket finare nu och det känns riktigt bra. Men vi tränar på ett tag till sen ska vi ut på tävlingsbanorna för att göra fina och stabila rundor!


This is how I feel, I let you know

Äntligen fredag!

Jag börjar dock helgen med att ha feber. Vilket betyder att jag inte kunde rida hästarna idag och det kommer jag antagligen inte kunna göra imorgon heller. Usch. Feber, hosta och jag är allmänt trött. En gnällig Elin får ni höra idag. Men jag hoppas att ni överlever det!

Dagen har jag iallafall spenderat i skolan, därefter har jag dejtat soffan! Hade iallafall sovmorgon till halv 11 och slutade sen vid 2 tiden, vilket va riktigt skönt då jag har haft ont i kroppen hela dagen. Usch, fy, blä. Ni hör ju att jag inte har varit på topp.

Jag hoppas på att må bättre imorgon, jag vill rida min fina!!


*


Gårdagens träning med Storm

Hoppträningen med Storm gick riktigt bra!
Vi började ridpasset med att hoppa över små kavaetti på en volt, redan då blev Storm taggad. I början så fick jag inte ihop honom ordentligt men efter ett tag så gick han riktigt bra. Därefter hoppade vi flera linjer med ett antal galoppsprång mellan varje. Vi hoppade även en tvåkombination och en trekombination.
Dagens pass gick bra och han kändes hög och fin hela tiden, pigg va han också!
Jag avslutade med att hoppa en trekombination med ett räcke på 120 och ett plank och en oxer ut på 130. Den känslan <3 hihi min häst kan hoppa!!

I just love you


Onsdag

Sitter just nu i bildsalen med mina tjejer!

Slutar vid halv 4 och då åker jag direkt hem för att fixa allt inför kvällen då det är hoppträning hemma hos Fia med Storm.


RSS 2.0