*


Chillhäng med Ebba

Sitter just nu i skolan med Ebbzzz och väntar på att klockan ska bli 4. Då har jag utvecklingssamtal. Sen åker jag direkt hem för att rida båda hästarna en stund i skogen, därefter är det dags för en hel del plugg.

Uppdaterar senare!


Måndag

Under denna vecka har jag fullt upp.

Som sagt så är det måndag vilket betyder ny vecka. Under hela denna vecka så har jag ganska fullt upp. Det är träning på hästarna två gånger. (onsdag och tordag) och det är en hel del plugg som också måste göras!

Min iphone har även sagt till att den har fått nog. När man pratar i telefon så hör man inget och nu går det inte att starta den, idag sa den alltså upp sig. Hmmmm vad har jag gjort???? </3 Så nu lever jag utan mobil. Veckan kan nog inte börja mycket sämre!

Men hästarna har i alla fall gått super bra idag, så något positivt finns med den här dagen.

Hoppas att eran vecka började bättre, att era mobiler funkar osv. Haha, ja ni hör ju vilket problem jag har just nu! ;)


 
Bild från i lördags, Bagatell <3

Munsboro Storm <3





Gårdagens gala kväll

Jag måste bara börja med att säga att kvällen på galan va GRYMT rolig!!

Jag träffade många fina och underbara människor. Stödet som jag fick då de ropade upp mig som nominerad är oförglömlig. Ni som hejade på mig, tack till er! Erika Markör va den som tog hem det så det räckte inte hela vägen den här gången men det va 3 nominerade inom årets ponny ryttare i hoppning och jag va en av dem så jag kan inte vara annat än nöjd!



Right now

Sitter i köket och försöker skriva ner ett tal till galan som är i morgon kväll. Måste vara väl förberedd om jag skulle vinna priset som "årets ponnyryttare i hoppning".
Talet kommer komma ut här på bloggen under helgen, så håll utkik! 

Ska bli otroligt roligt och spännande, en kväll som jag antagligen sent kommer att glömma!


 


Fredag

Äntligen är det fredag, kom nyss hem till en katt som springer efter mig som en galning, haha.

Nu ska jag snart gå ner till stallet, båda hästarna ska ridas!


Bilder

Jag fick en fråga om jag kunde lägga upp bilder på utrustningen som jag får av min sponsor Charlies Häst & Hund. Jag ska ta bilder på allt och sen kommer det upp här på bloggen någon gång under helgen!


Torsdag

Sitter på bussen hem. Slutade tidigt idag, skönt!!

När jag kommer hem så ska båda hästarna ridas. Storm ska ridas i skogen och Baggis ska tränas på fältet.


*

"Sometimes you have to stop thinking so much and go where your heart takes you"


Onsdag

Nu ska jag gå ner till stallet och rida ut på Baggis med Frida. Även storm ska ridas en sväng i skogen.

Bild i repris, jag veeet!!


På sandelius

Sitter just ju på sandelius med Moa. Vi tjockar oss medan vi väntar på att klockan ska bli 5. Kom till optikern vid halv 4, där har jag tränat att sätta på linser. Hejhej världen, haha! Ser heeeelt annorlunda. Allt är mycket skarpare. Vilket är ganska självklart eftersom att jag nu har linser i ögonen ;)

Båda hästarna vilar iallafall idag, har en hel del plugg som måste göras!


Måndag

Vädret är nästan perfekt just nu, det snöade riktigtriktigt mycket igår. Så nu är det inte hårt och det är inte jätte halt på vägarna. Idag har båda hästarna fått ridas en sväng ut i skogen. Det blev två ööööverlyckliga hästar när de fick springa i snön. De båda va riktigt glada och duktiga idag. Fina djur!


*

Telling me to stop loving you is like telling me to stop breathing.


Mål

För att komma någonstans inom sin sport oavsätt vilken sport vi pratar om så är det viktigt att ha ett mål med det man gör för att ha något att sikta mot.

Mitt mål med ridningen är att jag ska lära mig så mycket som möjligt, att jag ska utvecklas som ryttare. Jag ska kämpa för att lära mig det jag vill och jag ska ta åt mig alla saker som jag behöver förbättra. Jag tycker att det är viktigt att man har ett mål att sträva efter, en plan att bygga vidare på men även att man alltid förbättrar sig. Man blir aldrig fullärd, det finns alltid något att träna på vilken sport man än utför.


 

I lastbilen

Sitter nu i lastbilen och den stora hästen står där bak. Åker mot ridhuset i Åtvidaberg för ett markarbetspass där!


Lördag

Efter att ha varit ute i stallet hela dagen så ska jag fixa klart mig för att sen åka upp till Åtvidaberg. Kvällen spenderar jag alltså där med 4 fina tjejer. Patricia fyller snart år, så det blir lite firande.

Hoppas att ni kommer ha en rolig lördagskväll, för det ska jag ha!




Svar på frågor

Åh, har tänkt köpa ett par soft up i rött. men vet inte om jag vill ha vit eller svart insida.. har en svartskäck så det ska passa han. Hjälp? :D haha dessutom får du gärna skriva lite vad du tycker om dom? :)

Jag tycker att du borde köpa ett par soft up stigbyglar med vit insida. Båda färgerna är fina, men de vita är finare. Det va bara min smaksak, haha!
Jag tycker att soft up stigbyglarna är super smidiga om man ska byta mellan olika sadlar. Från början hade jag soft ut stigbyglarna med vanliga stigläder men då tyckte jag att mitt skänkelläge blev ganska dåligt, skänkeln åkte väldigt mycket. Men sen köpte jag ett par soft up stigläder som är tillverkade till just dessa stigbyglar. Jag vet inte om du har sett sådana stigläder? Men då blev iallafall skänkeln väldigt stabil.
Annars är de riktigt sköna. Det är en stor yta att ha foten på och det är väldigt bekvämt att rida i dem. Jag rekommenderar dem starkt! :)

Vart har du hästen/hästarna någonstans? :)

Jag har hästarna på våran gård som ligger i närheten av Åtvidaberg :)




Dagens träning med Storm

Träningen med Storm idag gick riktigtriktigt bra och det va den första hoppträningen för året dessutom!

Vi började träningen med att rida fram över travbommar på volter i både höger och vänster varv. Redan då blev Storm taggad, han tog tag i bommarna och jobbade på bra. När det kändes bra så galopperade vi över olika små kavaletti hinder likt en 8a. Det bestod av 3 små plank och ett litet räcke. Storm gick bra även där. I början va han dock väldigt pigg. Han sprang som en galning eller något och sökte efter nästa hinder. Haha!
Jag drar gärna tillbaka mig väldigt snabbt vid språnget. Jag kommer alltså tillbaka för snabbt och då hinner inte Storm hoppa upp ordentligt med bakbenen så det fick jag träna på idag. Att följa Storm under hela språnget och vänta. Då hoppade han så mycket bättre. Han hoppade med hela kroppen. Min fina!

Efter det så hoppade vi även en båge med ett räcke och en oxer i både väster och höger varv. Under denna övning kändes allt perfekt. Första gången blev avståndet lite långt. Men efter det då blev allt rätt och han va uppmärksam var han hade benen osv.
Därefter hoppade vi en kombination med 2 galoppsprång på medellinjen. Vilket bestod av räcke, oxer, räcke. Där tog jobbade han på grymt hela vägen ut.

Sen satte vi ihop allt till en bana. Storm gick så bra under banan. Han va hög och luftig under hela ridpasset idag.
Han har nog saknat hoppningen lite lagom mycket nu i vinter, så nu är vi riktigt laddade inför den nya tävlingssäsongen som snart drar igång för oss två!


Fredag

Äntligen fredag vilket betyder helg, skönt!
Direkt efter skolan så ska jag till en optiker och kolla synen, jag ser inte speciellt bra. Men jag hoppas på att få linser. Vem vet det kanske hjälper att ha linser när det gäller ridningen, det blir kanske till en hjälp vid avstånd osv.

Senare ikväll rullar det mot Åtvidaberg för träning med Storm.



Torsdag

Som jag sa igår så va det träning med Baggis idag.

Jag fick riktigt ont i magen idag då jag va i skolan, så jag åkte hem runt halv 1 och vilade några timmar. Det blev bättre efter en stund, jag behövde nog lite vila. Men jag bestämde iallafall att jag skulle hoppa i stallkläderna och åka till Fia för att träna på Baggis. Hon behöver ridas då hon har väldigt mycket energi just nu!

Men i alla fall så gick Baggis väldigt bra idag. Vi hoppade enkelhinder, linjer och en kombination. Sedan blev det en bana på det.
I början så va hon självklart super pigg. Hon hoppade alltså omkring och bockade eller något. Vände ut och in på kroppen gjorde hon iallafall, haha! Eftersom att jag gjorde min fina avramling förra hoppträningen så ville hon testa mig lite och se ifall jag va med eller inte. Efter ett tag när hon började slappna av mer så gick hon genast mycket bättre. Då lyssnade hon på mig och skötte sig som en stor flicka ;)

Banan idag va det bästa. Hon va så himla fin, så fin! Hon va hög hela tiden och hon lyssnade på mig, hon gjorde precis som jag sa.

Jag har börjat få tillbaka henne mycket bättre och jag har börjat lära mig hur hon ska ridas. Hon är större än Storm vilket betyder att det är mer att rida ihop. Men det känns bra, det blir bara bättre och bättre!



Do what makes you happy



Upptagen vecka

Under hela den här veckan är det riktigt mycket att göra, både inom skolan men det är även mycket träningar med hästarna och andra saker som gör hela veckan ganska rörig. Så därför hinner jag inte med bloggen super bra. Just nu håller jag iallafall på med ett inlägg som är färdigt när jag har fixat klart det sista, så det kommer ut någon gång under helgen!

Imorgon åker jag iallafall hem till Fia för att hoppträna med Baggis och på fredag är det Storms tur men då är det träning för Mikael Carlstedt som jag har nämt förut.

Skriver om träningen med Baggis imorgon.

Onsdag

Senare under dagen vid 5 tiden så ska jag gå på öppet hus på facetten (en gymnasieskola i Åtvidaberg) så kvällen spenderas där för att lyssnalyssnaochlyssna. Jag tror att jag ska gå samhällsprogrammet, det känns som att det passar mig bäst!

Sen när jag kommer hem ikväll så ska båda hästarna ridas, så jag kommer antagligen vara ute i stallet väldigt sent. Jag hoppas på att syster kan rida Baggis, men det märks.

Uppdaterar mer senare :)


Tisdag

Sitter just nu i skolan. Slutar sent idag, senare ikväll måste båda hästarna ridas.

Jag och Jessica bjuder på bild från dagen!


Träning för Mikael Carlstedt

På fredag åker jag till Åtvidaberg där jag ska testa en hoppträning med Storm för Mikael Carlstedt. Det kan vara bra att träna Storm för någon annan tränare för att få lite nya tips.
Jag har aldrig tränat för honom tidigare så det blir spännande att se vad han har att erbjuda!
Jag hoppas på att han ska vara bra, men jag hoppas även att jag får nya tips som jag kan använda i framtiden på tävlingsbanorna med Storm.


Måndag

Väntar på att jag ska sluta i skolan för dagen. Vill bara hem, en seg måndag utan något speciellt. Nej, nu ska vi inte vara för nere!

När jag kommer hem så måste båda hästarna ridas och en stor hög med läxor ska göras. Slutar sent, så jag har en hel del saker att göra senare idag.

Uppdaterar senare :)


*

A friend is someone who knows all about you and loves you just the same.


Dagens ridpass

Min syster rider Baggis idag. Jag ska snart åka in till stan med Moa för att spendera min dag med henne i stan med shopping, super! Jag rider antagligen Storm när jag kommer hem. Storm har gått väldigt mycket i veckan så han kan vila om jag inte kommer hem så tidigt.


Favorit tävlingsplats

Utav alla tävlings platser som jag har varit på så har Grevagårdens ryttarförening den bästa tävlingsplatsen enligt mig.

Varför tycker jag så?

Främst är det för att tävlingsbanan är helt underbar, nderlaget är perfekt och banan har en väldigt stor yta. Det finns även flera ställen där man kan rida fram och det är en stor fördel. Vilket jag tycker är väldigt viktigt att det finns. Jag vill ha ordentlig med plats där man kan rida fram hästen på allra bästa sätt! 

Något annat som jag gillar är stallarna då man är på meting. De har fasta stallar så man slipper stå i tält stallar. Man behöver aldrig oroa sig för att hästarna inte trivs. 



Bild på tävlingsbanan från Chrismas Show 2011.

 



Markarbete på båda djuren

Hela dagen har spenderats i ridhuset. Jag började med att rida Baggis där. Men sen när vi kom hem så gav vi oss iväg igen men den gången va det Storms tur!

Baggis va ööööver pigg i början. Hon började med att hoppa omkring och bli rädd för saker som egentligen inte va farligt osv. Hon va alltså allmänt töntig i början av ridpasset. Men ju längre tid det gick ju mer avspänd blev hon. Jag började iallafall ridpasset med att trava på i ett ordentligt tempo så att hon trampade under och började jobba. I början då jag skulle trava på så började hon "dra" huvudet upp och ner. Hon är känslig i munnen så det är väldigt viktigt att jag är mjuk och jobbar henne från skänkel till hand. Efter ett tag så blev hon mer stilla med huvudet. Jag kände även att hon trivdes med en mjukare och försiktigare hand. Det är något som jag måste träna på, att slappna av i händerna. Jag har alltid haft så pigga hästar och då har jag behövt ta tillbaka dem ordentligt. Men nu har jag en stor häst som behöver ridas med lugn hand, så det är bara att träna!

I slutet av ridpasset så gick hon riktigt fint och hon jobbade på hela tiden. Jag kände att hon blev väldigt trött idag. Jag red henne mycket och det tar på hennes klafter eftersom att hon inte har så bra kondition just nu. Men det håller vi på att förbättra!

Jag är nöjd med henne idag, även om hon va lite galet pigg i början så blev hon avslappnad och jobbade på bra efter ett tag när hon hade fått ut sin energi. Duktig häst!

Alla bilder är från idag, Ida va duktig och klickade lite bilder.




Sen va vi tillbaka i ridhuset igen för det andra ridpasset men den här gången var det ponnyns tur!

Jag började även med Storm att trava igång honom med ett ordentligt tryck i traven så att han kom under sig och inte segade fram. Han va väldigt pigg idag, men även Storm började slappna av efter ett tag.
När jag hade galopperat honom vid olika volter så hoppade jag ett kryss med två bommar innan, sen satte vi upp det till ett räcke. Då blev hästen riktigt taggad, jag tror att det är någon som har saknat hoppningen nu i vinter? Men snart är tävlingarna igång igen!

Han gick väldigtväldigt bra i slutet. Han jobbade på bra med avslappnade rörelser samtidigt som han jobbade på ordentligt. Det är precis det som jag har strävat mot med honom när det gäller markarbetet, att han ska jobba med hela kroppen och jobba med ryggen. Det känner jag att han gör nu! 

Även Storm är jag nöjd med idag, han skötte sig super.




I lastbilen

Åker just nu till Åtvidaberg, jag ska rida stora hästen i ridhuset där!


*

Det finns inget hinder och ingen rädsla som du inte kan övervinna, ingen utmaning som du inte kan anta. Oavsätt hur omöjligt det ibland kan verka.


Fredag

Kom nyss hem från skolan, slutade vid 2 idag vilket va riktigt skönt!
Nu ska jag gå ut till stallet och ta in hästarna, mocka och rida.

Antagligen kommer Patricia till mig ikväll. Då blir det film och mys. En super kväll med bästa vän, det kan nog inte bli mycket bättre!
En se så där

Fina vän <3

@biljetter

Nu har biljetterna till ridsportgalan kommit!







Torsdag

Nu ska jag gå ut till stallet och rida båda hästarna, Storm ska ridas och även Baggis eftersom att hon va galet pigg igår.

Just nu så har jag ingen större lust att ge mig ut och rida. Det snöar, usch! Men det är bara att ta tag i det som ska göras, ingen dör av lite snö ;)


Dagens hoppträning

Träningen på Baggis gick lite blandat. Jag fick prova på en stund nere vid marken och en stund uppe på en bockande häst. Knas!
 
Vi började iallafall rida fram över galoppbommar. Redan då blev hon sjukt taggad och började hoppa omkring som en ko eller något. Haha!
När det kändes bra vid bommarna och när hon började slappna av lite mer så gjorde vi en övning med två kryss och ett plank. Hon kändes pigg och lite vinglig i början och jag fick inte tillbaka henne ordentligt. Sen när vi skulle till vänster efter ett kryss så va jag inte tillräckligt tydlig, jag skulle ju till vänster men det fattade inte Baggis. Så jag tänker vänster och Baggis valde höger. (eftersom att hon inte visste vad jag menade). Och såååå ramlar jag av, klumig som man är.

Sen hoppade jag några gånger till efter vår lilla resa åt olika håll, då kände jag en stor skillnad. Jag fick henne rakare och hon hoppade i mitten på kryssen.
Efter det så hoppade vi en serie på långsidan av ridhuset. Där hoppade hon grymt och hon trampade ifrån bra. Även om hon inte är så stark ännu så kämpade hon på riktigt grymt under den övningen!

Jag avslutade alltså dagens ridpass bra och jag rättade till felen som jag gjorde. Självklart finns det mycket att träna på, men det gör det alltid? Det finns alltid något nytt att träna på för att lära sig.



Onsdag

Sitter just nu i skolan. Slutar vid 2 idag. Sköööönt!
Åker bussen hem för att sen packa in allt i lastbilen, senare vid 5 tiden åker jag till Fia för att hoppträna på Baggis.

Skriver om träningen i kväll!


Min tävlingsoutfit

Tänkte visa min tävlingsoutfit som jag har på tävlingsbanorna.




Svart charles owen hjälm i läder


Läder ridstövlar De Niro





Svart Animo Kavaj Leyla 



Röd Animo kavaj Larissa



Vit Pikeur skjorta



Rosa KL skjorta



Pikeur ridbyxor                 



JW ridbyxor

Den bästa stunden i mitt liv var när du kom

Kom precis hem från skolan efter att ha gått från tåget. Nu ska jag kasta i mig lite mat, sen gå ut till stallet och rida. Slutade vid 12 idag, hur skönt som helst! Så då hinner jag rida och fixa när det är ljust. Perfekt!


Veckoplanering

Munsboro Storm
Måndag: Markarbete på fältet
Tisdag: Skogen
Onsdag: Vila
Torsdag: Markarbete på fältet/ridbanan
Fredag: Skogen
Lördag: Vila
Söndag: Markarbete på fältet/ridbanan

Bagatell
Måndag: Skogen
Tisdag: Skogen
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Skogen
Fredag: Markarbete på fältet/ridbanan
Lördag: Vila
Söndag: Markarbete på fältet/ridbanan


Nytt år - nya tävlingar

Jag har planerat in några tävlingar inför årets tävlingssäsong på båda hästarna. Det här är tävlingar som jag väljer mellan i början av året. Jag kanske inte kommer att åka på alla utan jag väljer det jag känner passar med datum osv!

Munsboro Storm:

Februarihoppet-Vetlandaortens Ryttarförening. Fredag-söndag. (17-19 Februari)

Fredag: LA.

Lördag: MSV B, MSV A.

Söndag: MSV A.

Ridklubben Ekenryttarna. (25 Februari)

Vetlandaortens Ryttarförening. Antagligen första omgången i eliten. (3 Mars)

Elitomgång 2. Plats är inte bestämd. (24 Mars)

Grevagårdens Ryttarförening. (27 April)

Sista elitomgången. (4 Maj)


Bagatell:

Månadshoppning, klubbhoppning. Västervikortens Ryttarförening. (22 Januari)

Jönköpings Fältrittklubb. (4 Februari)

Ridklubben Ekenryttarna. (26 Februari)

Linköpings Fältrittklubb. (17 Mars)


Måndag

Drar mig ut till stallet för att rida hästarna.
Idag ger jag mig ut på fältet och rider. Hoppas på att det är mjukare där än vad det är på ridbanan!

Lite bilder från förra sommaren på fältet.


Bytt klubb

Jag va ju i Västervik förut idag. Sa aldrig vad jag skulle göra, men jag berättar det nu.

Jag va i Västervik på lagmöte till Västervikortens ryttarförenings elitlag. Vi diskuterade om vilka som kunde tänka sig rida i elitlaget osv. Så nu har jag alltså bytt klubb från Skogslottens ryttarförening till Västervikortens ryttarförening!

Eliten 2012 kommer bli G R Y M. Ett gäng super grymma tjejer, det kan inte bli annat än bra!


Söndag

Nu kom jag precis in från stallet. Red båda hästarna i skogen.

Baggis va helt galen. Hon hoppade omkring, bockade och sparkade. Haha, knas häst!
Storm även han va riktigt pigg och glad.
Nu ska jag gå ner till stallet ännu en gång, men den här gången ska hästarna in. Sen åker jag till Västervik. Skriver mer om det senare!


För länge sen

Kolla vad jag har hittat för gamla, gulliga kort. Haha! Det va när jag började rida, så liten ;)

'

Bilder

Lite bilder från idag på mina fina <3


Markarbete

Markarbetet i Åtvidaberg med Storm gick super bra.

Jag började med att rida fram i ett snabbt och luftigt tempo. Så att Storm kom igång med bakbenen, förstod att det var arbete och så att han började söka sig ner.
I början blev han lite tjurig när jag kom med skänkeln och krävde arbete. Men efter ett tag så jobbade han på ordentligt!

När jag hade ridit fram ordentligt i traven så red jag över 3 travbommar på en volt, så att han lyssnade på mina ytter och inner hjälper. Han sökte sig ner och jobbade under i ett luftigt tempo.
Sen galopperade jag även över en liten studs. Inte alls hög, utan det gjorde jag bara för att få igång honom. När jag gjorde detta så kom han igång och började jobba med ryggen.

I slutet av ridpasset red jag i olika små volter så att jag kände att han var mjuk och lyssnade på mina hjälper. Då fokuserade han på mig och verkligen jobbade på.

Jag är nöjd med honom idag!





Mot Åtvidaberg

Nu ska jag gå ner och lasta in Storm i lastbilen. Sen rullar det mot ridhuset i Åtvidaberg för ett ordentligt ridpass där!





Förberedelser innan start

Hur jag förbereder mig på tävlingsplatsen innan start.

Det första jag gör när jag kommer fram till tävlingen är att gå banan. Jag vill gärna ha god tid på mig att tänka igenom hur jag ska göra då jag rider den. Oftast går jag banan 2 gånger för att repetera allt, så att det ska bli så bra som möjligt.
Jag brukar alltid tänka på att fokusera på mitt, umgås med vänner får man göra efter start!
När jag har gått banan så repeterar jag allt några gånger. Vissa av er kanske tror att jag verkar trög eller något, haha! Men jag har en hel del krav, att jag ska göra allt rätt så att det går bra. Det är därför jag tycker att det känns bäst att jag repeterar allt några gånger för att känna att jag har koll. När jag känner att banan sitter så går jag och fixar hästen, men vissa gånger så gör någon annan det. Det beror på när vi kommer fram till tävlingen, men det beror även på hur långt tid det är kvar till start. Det känns alltid bäst att jag fixar allt själv, så att jag har koll på att allt blir bra och så att det blir som jag vill ha det.

Inne på framridningen så ser jag alltid till att rida fram hästen ordentligt, att den lyssnar på mig och att den är uppvärmd i kroppen. Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att framridningarna oftast är ganska röriga när alla ska hoppa samtidigt osv. Men då fokuserar jag på mitt.

När det är klart för start så blir jag alltid lite nervös. Men då tänker jag på att ha roligt och kämpa för det jag verkligen vill. Innan start så säger mamma alltid till mig "ha roligt och lycka till". Haha, jag blir alltid lika oförvånad att hon säger så eftersom att hon alltid säger det. Självklart så tänker jag även på att jag vill göra allt så perfekt som möjligt, att allt ska gå bra, att jag ska kämpa och göra mitt bästa.

Det är så det ser ut för mig innan start, fokuserad Elin på bild här nere ;)






Lång ridsväng

Kom nyss in från stallet efter att ha varit där hela morgonen, så just nu har ingen känsel någonstans. Moa kom till mig vid 11 med sin häst Tigriz. Så vi har ridit ut i 2 timmar. Varken jag eller Moa visste var vi skulle. Så vi fick leta oss fram, haha!
Vi skrittade och travade mest, det va rätt halt och hårt så det räckte.

Tack för ridstunden bästa!



Bild från dagen, söta djur <3

*

Det enda sättet att bli lycklig är att släppa taget om det som gör dig olycklig.


Minnen

Jag hittade jätte många bilder i gamla datorn på min fina. Haha jag va rätt liten :')

Får tårar i ögonen av att bara se bilderna. Det är bilder på våra första tävlingar tillsammans.  

I'll never find someone like you <3







Fortsättning av hästarna i stallet

Munsboro Storm, min häst som ni vet.
Han är en 11 årig c-ponny valack, imp Irland.
Jag har tävlat honom upp till msv a (120cm)


Flitiga tjejer

Jag känner mig väldigt duktig, jag gick upp vid 8 för att släppa ut och ge hästarna mat. Jessica sov hos mig i natt så det gick ganska fort eftersom att vi va två.

Nu ska jag snart ner till stallet igen för att rida Storm, mocka och fixa allt i stallet. Men Baggis vilar. Hon har gått väldigt mycket i veckan, så hon behöver vila upp sig lite!


Fortsättning av hästarna i stallet

Munsboro Fingleton, min systers häst som ni antagligen vet.
Han är en 9 årig d-ponny valack imp Irland.
Just nu så har han tävlat upp till msv b +5 (125cm)


Träning med Baggis

Markarbetet för Fia igår gick bra, vi jobbade med att få hästen mjuk och att vi hade hästarna med oss.

Vi började med att trava på framåt och få igång hästens bakben. Vi red på olika volter, red stora serpentiner och jobbade hästarna mellan skänkel och hand så att de lyssnade.

I början så var hon ganska spänd, taggad och pigg. Men efter ett tag så började hon slappna av mer. Då jobbade hon på och trampade under med bakbenen ordentligt.

Jag är super nöjd med henne från gårdagens pass, hon känns bättre och bättre ju mer jag rider henne och jag känner att jag lär mig mer och mer hur jag ska rida henne.




Onsdag

Skrittar ut på min fina, skriver om träningen senare!


Tisdag

Åker till Fia och tränar markarbete idag vid 5. Innan det ska jag rida Storm eftersom att han ska börja ridas som vanligt nu.
Det kanske kommer lite bilder senare om Ida är snäll och knäpper några.

Uppdaterar mer senare!
Min fina <3

Nytt schabrak

Hittade ett kingsland schabrak när vi va på Sharpman i dag. Tyckte att det skulle passa bra till min röda animo kavaj så jag var bara tvungen att köpa det. (<3333333333)





Fortsättning av hästarna i stallet

Akino, en valack som är (20?) år. Han är inackorderad i vårat stall.


Måndag

Har fixar allt i stallet nu på morgonen. Red både Baggis och Storm på ridbanan, och de båda gick grymt! Fina hästar <3

Nu sitter jag i bilen på väg mot sharpman där det blir shopping.


Fortsättning av hästarna i stallet



Alcasar är en 7 årig valack. Han är ett svenskt varmblod alltså en storhäst som är efter hopphingsten Cardento. Det är min systers häst om det är någon som inte visste det!
Han har tävlat upp till 1.20 cm.

Bild på hans pappa kommer här nere.



Nytt år!

Är just nu hos Patricia och väntar på att mamma ska komma och hämta mig så att jag kan rida mina hestar. Nyår var toppen, träffade fina vänner, mycket prat och skratt. Helt klart en bra kväll/natt! Jag hoppas att ni läsare också hade en bra dag igår!!

När jag kommer hem så ska jag rida Baggis på ridbanan om det går, antagligen så är det väldigt hårt där eftersom att det snöar. Ett ridhus skulle inte sitta helt fel nu? Men jag rider henne där det går!
Storm ska skrittas ut i skogen och nästa vecka så ska han komma igång igen.

Nu taggar hästarna och jag inför 2012. Vi får se vad det året har att erbjuda. Nytt år, nya möjligheter och nya mål att uppfylla.



RSS 2.0